Auto Verkopen: Tips Voor De Beste Verkoop

Gepubliceerd apr. 17, 22
6 min read

Uw Auto Verkopen - Autoadvies

Je hebt er een tijdje over nagedacht maar je bent er nu uit. Het is tijd voor iets nieuws. Je wilt van je oude auto af. Na jaren trouwe dienst. Nu moet je nog bepalen hoe je dat gaat aanpakken. Er zijn namelijk vele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je auto verkopen via Marktplaats.

Je ontdekt waar je op moet letten en welke extra’s kunnen helpen. Allereerst is het belangrijk dat je een zo compleet mogelijke beschrijving van de auto geeft. Dit moet je echter doen zonder dat je teveel tekst gebruikt. Het gaat vooral om zaken als het exacte type, het juiste bouwjaar en het aantal gereden kilometers.

Niet alleen het model is voor hem belangrijk, maar ook die ene uitgave uit een bepaald jaar met bepaalde extra’s. Een goede foto, Let erop dat je een goede foto van je auto bij je advertentie plaatst. Een goede foto is niet hetzelfde als een mooie foto. Veel verkopers nemen een foto onder een bepaalde hoek waardoor de auto er misschien mooi op beeld uit ziet.

Waar Moet Ik Op Letten Bij Het Verkopen Van Mijn Auto?

Dit voorkom je door iets verder weg te gaan staan waardoor de auto er meer als geheel op komt te staan. Dit geeft een beter idee en verhoogt de verkoop kans. Steek er tijd in, Hoewel je je auto gaat verkopen betekent dat natuurlijk niet dat je er niet meer zuinig op hoeft te zijn (Auto verkopen? Lees snel 20+ tips om de auto verkopen).

Bovendien verklein je de kans dat potentiële kopers proberen af te dingen op kleine deukjes, krasjes en vuil. Steek daarom ook vlak voor de verkoop nog tijd in je auto. Een wasbeurt en een klein beetje oppoetsen kan al net het verschil maken tussen een goede deal of helemaal geen deal.

Auto VerkopenWelke Papieren Zijn Nodig Om De Auto Te Verkopen?

Een groot voordeel van je auto verkopen via Marktplaats is dat je de prijs zelf kunt bepalen. Let echter wel op dat je niet zomaar kunt vragen wat je wil. De auto heeft een bepaalde cataloguswaarde en kopers weten dat. Vraag daarom een realistisch bedrag voor je auto. Anders is de kans niet heel erg groot dat je hem zal verkopen.

Autocontrole Voor Verkoop

Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Auto verkopen via Marktplaats tips"..

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt... Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s - beste auto op gas. Dankzij onze website Slim Verkopen door Auto, Gids+ verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis.

Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. Of u uw auto nu aan een particulier of een handelaar verkoopt, u moet eerst de waarde van uw auto bepalen.

Auto Verkopen Tips

Auto Verkopen? Zo Haal Je Er Het Maximale UitEen Tweedehands Auto Verkopen: 5 Tips Voor Een Snelle Verkoop

U kunt de waarde van uw auto ook afleiden van het marktaanbod. Baseer u daarvoor op zoekertjes voor gelijkaardige modellen (motor, uitvoering, leeftijd, kilometerstand, kleur, opties, enzovoort). In België is het gebruikelijk om over de prijs van een tweedehandswagen te negotiëren. De prijzen die u terugvindt in de zoekertjes, zijn dus meestal hoger dan de werkelijke verkoopprijs (Met deze tips verkoop je je auto voor een goede prijs).

Het is vandaag sowieso bij wet verboden om een betaling van meer dan 3. 000 euro in baar geld te ontvangen (behalve tussen particulieren). De beste betaalmethode is en blijft de bankcheque. Die wordt u overhandigd bij de levering van de auto. U kunt ook vragen om het geld te laten overschrijven op uw bankrekening vóór de overdracht van het voertuig plaatsvindt - Uw auto snel en gemakkelijk verkopen?.

Verzekeraars en banken bieden standaardverkoopcontracten die kunnen worden nagemaakt. Wanneer u uw voertuig aan een handelaar verkoopt (merkverdeler, tweedehandsverkoper, enzovoort), dan bent u niet verplicht om naar de technische keuring te gaan. Hetzelfde geldt als u uw auto aan een koper buiten de Europese Unie verkoopt. Als u daarentegen de wagen aan een particulier verkoopt (in België of een ander land van de EU), dan moet u hem of haar de volgende documenten overhandigen: Het (groene) Het dat u bij de technische keuring voor verkoop ontvangt.

Bod Op Auto

Het dat aangeeft dat het voertuig aan de technische voorschriften voldoet. Een als de auto daarmee is uitgerust. 5 Tips om je auto particulier te verkopen via Marktplaats!. De voorzienvan een vignet van de technische keuring, die u ontvangt bij de keuring voor verkoop. Dit formulier is twee maanden geldig. Als u uw auto niet binnen deze termijn hebt verkocht, moet u uw auto opnieuw ‘voor verkoop’ laten keuren.

In dat geval moet u een nieuwe plaat in Europees formaat aanvragen (info over de Europese nummerplaat). Als u geen andere auto koopt en er ook niet meteen eentje wilt inschrijven, stuurt u de nummerplaat zo snel mogelijk op naar de DIV (Directie Inschrijving Voertuigen), want zolang ze niet geschrapt is, bent u verkeersbelasting verschuldigd.

Op de site van de Belgische overheid vindt u alles over de procedure die u moet volgen om uw nummerplaat te laten schrappen. Als uw auto verkocht werd naar het buitenland of als hij verschroot wordt, dan moet de exporteur c. q. de verschroter het inschrijvingsbewijs terugsturen naar de DIV, samen met een verklaring dat de auto wel degelijk werd geëxporteerd, dan wel verschroot.

Auto In De Toekomst

Als particuliere verkoper hoeft u geen bieden aan de koper. Enkel een handelaar is verplicht om (minstens) 1 jaar garantie te voorzien - auto particulier verkopen keuring verplicht.

Een auto verkopen kan een lastige onderneming zijn. Niet iedereen zit te wachten op een wildvreemde voor de deur die naar jouw auto komt kijken. Als je een auto wil verkopen zonder gedoe ben je dan ook vaak beter af deze in te ruilen of te verkopen aan een bedrijf.

Je krijg hier dus vaak niet de hoofdprijs voor je auto. Als je zoveel mogelijk geld wilt overhouden aan je auto ben je dus beter af deze zelf te verkopen. In dat geval kom je vaak uit bij verkoop website als Marktplaats, Autoscout24 en Autotrack. Wil je jouw auto zo snel mogelijk verkopen? Dan loont het als je wat extra tijd en energie steekt in het plaatsen van je advertentie.

Beste Auto Op GasIn dit blogartikel geven we je 5 tips hoe je zo snel mogelijk en voor de beste prijs je auto kan verkopen. Niet iedereen heeft een achtergrond in autotechniek. Daarom kopen we dan ook vaak een auto met onze ogen. Als een auto mooi schoon is denken we al vaak dat deze nieuwer en beter is dan in werkelijkheid waar is.

Navigation

Home

Latest Posts

Ruim 300 Occasions Op Voorraad

Published Nov 24, 22
6 min read

Gratis Auto Taxatie

Published Nov 22, 22
5 min read

Scooterhelm Kopen? Altijd Lage Prijzen!

Published Oct 09, 22
6 min read