Professional Industrial Lubricants

Gepubliceerd mrt. 30, 22
6 min read

Lubrication Oil - industry-lubricants.com

Grafiet zit ook al jarenlang in onderhoudsmiddelen voor wapens. Als je het middel op je Tacx trainer gebruikt moet je er wel een plaatje karton onder leggen. Er kunnen kleine spatjes ontsnappen die vlekken veroorzaken. Een laatste tip is om met twee kettingen te gaan rijden en deze regelmatig om te wisselen.

Met twee kettingen vertraag je dit proces aanzienlijk. Bovendien geeft dat “afslijpen” van je tandwielen extra weerstand en daar hadden we die dure fiets niet voor aan geschaft. Kettingen kan je met een zogenaamde “missing link” gemakkelijk afnemen. Je hangt ze naast elkaar aan twee spijkertjes en je kiest steeds voor de kortste.

Daarnaast bepalen ook de kwaliteit van de bouillon en de gebruikte ingrediënten mede de kwaliteit en smaak van de soep. Hetzelfde is min of meer van toepassing bij de productie van smeermiddelen. De pure basisolie is op zichzelf zelden geschikt om als smeermiddel te dienen. Uw partner in koel- en smeermiddelen!. Afhankelijk van de te smeren toepassing zijn aanvullende additieven nodig om tot een geschikt kwaliteitssmeermiddel met de juiste eigenschappen te komen.

Motor Oils And Lubricants

Ze kunnen worden ingedeeld naar hun samenstelling en naar hun viscositeitsklasse. Qua onderscheid naar samenstelling zijn de belangrijkste groepen minerale oliën onder te verdelen in de paraffinische en naftenische basisoliën. Paraffinische basisoliën worden verreweg het meest gebruikt vanwege hun goede allround eigenschappen en hun hoge natuurlijke viscositeitsindex. Naftenische basisoliën zijn veel zeldzamer en worden voornamelijk gebruikt in de industrie waar lage vloeipunten gewenst zijn.

Verder zijn lagere viscositeiten mogelijk, is de oplosbaarheid van additieven uitmuntend en zijn hydrocrack oliën volledig compatible met de gebruikelijke afdichtingen. Door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding worden deze basisoliën dan ook steeds meer gebruikt voor de productie van hoogwaardige smeermiddelen in de automobielsector en de industrie. Synthetische basisoliën In tegenstelling tot minerale oliën, komen de grondstoffen voor synthetische basisoliën veelal niet vrij in de natuur voor.

Deze ingewikkelde chemische processen worden ook wel aangeduid als synthese, wat meteen de naam van deze groep basisoliën verklaart. Synthetische smeermiddelen worden dus vernoemd naar het productieproces en feitelijk zegt deze inmiddels mythisch geworden naam niets over de kwaliteit en eigenschappen van deze groep smeermiddelen, het is slechts een overkoepelende naam voor alle smeermiddelen die via een van de verschillende syntheseprocessen worden verkregen.

Klüber Lubrication

Dat wil niet zeggen dat genoemde motorolie en transmissie olie altijd volledig op basis van PAO’s zijn. industrial oils. Volledig op PAO-gebaseerde smeermiddelen worden binnen de automobielsector steeds zeldzamer omdat PAO’s behoorlijk kostbaar zijn. In situaties waar de fabriekseisen hoog zijn en waarbij de eerder genoemde minerale oliën en hydrocrack oliën niet afdoende zijn om deze hoge eisen te halen, worden PAO’s vaak gemengd met hydrocrack en/of minerale oliën om zodoende te kunnen voldoen aan de hoge eisen en tegelijkertijd de prijzen op een aanvaardbaar niveau te houden.

PAG’s worden veel gebruikt in zeer zwaarbelaste tandwielkasten en wormwieloverbrengingen waar vaak koperlegeringen worden toegepast. PAG’s hebben een zeer sterk polair karakter en hebben daardoor een zeer sterke affiniteit tot metalen en koper in het bijzonder. Hierdoor blijft de smeerfilm uitstekend intact, ook bij extreem zware belastingen. PAG’s zijn niet te mengen met andere soorten basisoliën en de gebruikte afdichtingen moeten afgestemd zijn op het gebruik van PAG’s.

Afhankelijk van de toepassing zijn additieven nodig om tot een geschikt smeermiddel met de juiste eigenschappen te komen. Zoals specerijen smaken kunnen versterken of toevoegen, kunnen additieven bepaalde eigenschappen van basisoliën versterken of zelfs ontbrekende eigenschappen toevoegen. Kortom, additieven zijn de specerijen van de smeermiddelenindustrie - kluber lubricants. Anti-oxidanten Net als metalen kunnen ook smeeroliën oxideren.

Lubricants - Additieven Fabrikant - Industry Lubricants

Zuren en polymeren (hele lange moleculen) zijn hiervan de reactieproducten. Dit proces noemen we ook wel verouderen. De smerende eigenschap van een geoxideerde olie gaat zienderogen achteruit door onder andere het verzuren en indikken van de olie. Hoge temperaturen, verontreiniging, (slijtage)metalen en water in de olie versnellen het oxidatieproces aanzienlijk.

Hierdoor neemt de levensduur van de olie toe en dat maakt langere verversingstermijnen mogelijk. Anti-corrosie additieven Anti-corrosie additieven zijn veelal polaire stoffen met een uitstekende hechting aan metalen oppervlakken. Metalen componenten worden op deze manier voorzien van een dunne oliefilm die zich niet makkelijk laat verwijderen. Hierdoor ontstaat een zeer goede corrosiewerende werking omdat het gevormde beschermende laagje voorkomt dat water, zuurstof en agressieve zuren bij het metaal kunnen komen.

Hierdoor werken deze additieven alleen op plaatsen waar dat ook echt nodig is: bij metaal-op-metaal contact. Door de plaatselijke temperatuurverhoging, veroorzaakt door wrijvingswarmte, worden de anti-slijtage additieven actief door de reactie met het loopvlakmateriaal. Op deze manier ontstaat een laagje op de loopvlakken dat bij het over elkaar glijden van de loopvlakken ook weer heel eenvoudig wordt afgewreven.

Olie & Gas - Industrieën - Solutions

Wereldwijde Smeervetten-markt Per Toepassing  Lubrication Oil - industry-lubricants.com

Extreme Pressure dopes (EP dopes) Net als andere anti-slijtage additieven werken EP dopes pas bij hogere temperaturen en alleen op plaatsen waar dat nodig is. Wanneer metaal-op-metaal contact onvermijdelijk is, lopen de temperaturen hoog op door de wrijvingswarmte. O.a. bij transmissieolie zijn EP dopes toegevoegd. Zo hoog zelfs dat de hoogste ruwheidstoppen van de loopvlakken aan elkaar kunnen lassen! De meeste EP dopes zijn zwavelhoudend.

Dit laagje verzwakt de gevormde lasjes waardoor die weer eenvoudig worden verbroken. Op deze manier wordt slijtage voorkomen. Er is daarmee veel gelijkenis met anti-slijtage additieven waardoor het maken van een duidelijk onderscheid niet altijd eenvoudig is. EP dopes worden vaak gebruikt in zwaar belaste toepassingen als transmissies en differentielen - marine oil.

Lubricating Oil  Motor Oils And Lubricants

VI-verbeteraar Het nadeel van olie is dat de viscositeit daalt bij toenemende temperatuur en vice versa. De temperatuurafhankelijkheid van een olie wordt uitgedrukt in de viscositeitsindex: VI. Hoe hoger de VI, hoe constanter de viscositeit bij temperatuurverschillen. Daarom kiezen we het liefst voor smeermiddelen met een hoge VI. Als de VI van de basisolie niet hoog genoeg is, kunnen we deze verhogen met VI-verbeteraars.

Lubrication Engineers - industry-lubricants.com

Polymeren hebben de eigenschap dat ze bij lage temperaturen oprollen tot kleine bolletjes. In deze toestand hebben ze weinig tot geen effect op het stromingsgedrag van de olie. VI-verbeteraars worden pas werkzaam bij hogere temperaturen doordat de moleculen zich uitstrekken. Industriële oplossingen industrie. Deze uitgestrekte moleculen belemmeren de stroming van de olie waardoor de viscositeit toeneemt.

De additieven vormen een dunne film om de paraffinekristallen waardoor ze niet samenklonteren en de olie ook bij lage temperaturen vloeibaar blijft. Detergenten en Dispersanten Detergenten en dispersanten zijn reinigende additieven. Ze voorkomen de vorming van onder andere kool- en lakaanslag op onderdelen door te zorgen dat vuildeeltjes niet kunnen samenklonteren.

Detergenten zijn vooral werkzaam bij hoge temperaturen en gaan lakvorming en koolaanslag op metalen onderdelen tegen. Dispersanten zijn juist werkzaam bij lagere temperaturen. Hun belangrijkste functie is het voorkomen van sludge en zwevend/klein houden van vuildeeltjes. Detergenten en dispersanten lijken erg op elkaar en daarom worden ze altijd in een adem genoemd..

Smeermiddelen Van Topkwaliteit Voor Extreme SituatiesEr bestaan smeermiddelen voor allerlei doeleinden. Smeermiddelen worden onder andere gebruikt om onderdelen van transportmiddelen, machines en apparaten soepel te laten werken. Op deze pagina wordt toegespitst op smeermiddelen die je kunt vinden bij de fietsafdeling van de doe-het-zelf-zaak of de fietsenmaker - lubrication oil. Veel mensen gebruiken deze smeermiddelen echter niet alleen voor het smeren van fietsonderdelen, maar ook voor het smeren van bijvoorbeeld scooteronderdelen of het smeren van een slot.

Meer van Autoscout24

Navigation

Home

Latest Posts

Ruim 300 Occasions Op Voorraad

Published Nov 24, 22
6 min read

Gratis Auto Taxatie

Published Nov 22, 22
5 min read

Scooterhelm Kopen? Altijd Lage Prijzen!

Published Oct 09, 22
6 min read